Sponsor:Facebook Sidst opdateret:


Design by Futtrup
Du er her: Forside > Naturguide > Evighedstræer

Evighedstræer

Folder om vandretur til Sevels Evighedstræer (udgivet 1/6-2018).

Sevels fem Evighedstræer

I Sevel blev der i 2013 udnævnt seks såkaldte Evighedstræer. Tre findes i Sevel by, èt står ved stadion, og de to sidste står i Gjæven. Mange er ikke opmærksomme på træerne, så nu har Danmarks Naturfredningsforening lavet en folder med en rute rundt til træerne. Turen er ca. 3 km. lang og kan gås på en times tid.

Baggrund

I nogle årtier forsvandt flere og flere af de gamle allétræer i landskabet, og også i byerne kunne man iagttage, at store, gamle træer forsvandt for at give plads til huse og veje.

Træer omtales ofte som "Jordens lunger" og er ekstremt vigtige for biodiversiteten. Danmarks Naturfredningsforening valgte for en halv snes år siden med projektet "Evighedstræer" at sætte fokus på bevaring af nogle af Danmarks markante træer. Det kan være både store og gamle træer, men også træer, der har en kulturmæssig betydning.

Hvert enkelt af de kårede træer er forsynet med et nummer, og med træets ejer er der indgået en frivillig aftale om, at han/hun vil passe på træet, så længe, det er muligt. Det er således ikke en decideret fredning af træet, og det må ikke blive til fare for hverken mennesker eller bygninger. 

Men ofte kan dele af træet bevares i stedet for helt at fjerne det helt. For jo ældre et træ bliver, jo flere arter af fugle, dyr, svampe, biller etc. lever på og omkring træet.

 

Her kan du downloade og printe folderen.

... eller du kan hente en folder på Sevel Camping, Sevel Kro, Vinderup Bibliotek og Turistkontoret i Holstebro.

Folderen blev præsenteret ved arrangementet "En sommerdag i Sevel" lørdag den 2. juni 2018, og her var der også en guidet tur rundt til Evighedstræerne.

 
  Det sker

Sevel - midt i det de andre kører langt efter

Vi ses i Sevel, en levende landsby

Afstand til...

Vinderup: 7 km
Struer: 18 km
Skive: 19 km
Holstebro: 21 km
Viborg: 37 km
Herning: 41 km
Ikast: 44 km